Skip to main content

Zoom tool sometimes doesn't work and then works when I don't want it.

Comments

9 comments

  • Rick Sammartino Community moderator

    Are you sure you meant Masking Bug? When I use the masking bug I can only see the hand to move it and zoom is not available.

    To zoom you need to see the magnifying glass first, if you don't see it just hit the Z key.

    0
  • Pam Naumann

    Thanks, Rick.

    Actually,  you're right, it's the Adjustable Gradient in Develop. But when in Effects, the same thing happens with the Masking Bug.

    0
  • Rick Sammartino Community moderator

    Sorry, I have no idea what's going on there. If you haven't already, you might run it by tech support.

    0
  • Pam Naumann

    Thanks for trying, Rick.

    0
  • Alexandra Wesche

    I've been having this issue for some weeks now and it's driving me mad. The zoom tool and the brush tool regularly get mixed up or combined in some way. I want to brush in local adjustments, but zoom is still active and it zooms in at 100%.

    The only thing that helps is leaving Develop/Effects for the Browse module. After reentering Develop again the brush tool works normally for some time until it happens again.

    I already mentioned this to the support, but the only reply was that the issue is known. And now they tell us that there will only be one other free update for 2018 with bug repairs and that will arrive in December.

    Has anybody found another solution?

    0
  • Pam Naumann

    Alexandra, it is also being discussed in one of the forums at https://www.on1.com/plus/forums/topic/problem-using-masking-brush/. It doesn't look like any solutions have been found yet.

    0
  • Dave King

    I have the same problem and if it's not fixed I'll be looking into other software as it's doing my head in.

    It seems to kick in just when your trying to be creative and kills your workflow and thought process.

    0
  • Rick Sammartino Community moderator

    As far as I know this was fixed in the final release. What version are you using?

    0
  • Subias Gilles

    Hello,

    As well in PR 2019 or 2020 beta 1 and 2, when I'm working with erase (perfect eraser and some others), first I zomm inview mode, then apply erase, ok, space bar for move the view, ok again; but after some minutes, space bar is not active, the "hand" for move the photo on screen don't appears and the only icon remains the erasing brush, I must quit erase mode, return to view mode, and re-adjust the zooming ratio. And also very often zoom and move with the "hand" (spacebar) the move action is replaced by a mouse erratic moving, up & down, left-right etc... must return to view mode and re-zoom on the part of the photo I want to zoom for adjustments.

    What's new since those old posts ?

    edit: as I didn't want to create a new topic, I used this one; but I must add my problem is for Mac Users, I don't use Windows.

    Thanks for your ideas

    0

Please sign in to leave a comment.