Skip to main content

Photos Export "Black"

Comments

23 comments

  • Brian Lawson Community moderator

    If you want to post your image and its sidecars to a sharing site such as Dropbox I'd be glad to take a look at it and see if I have the same problems or if there is a solution you may have missed.

    0
  • Richard Wise

    I would be extremely happy if you could help. I would be happy to let you take control of my computer to solve this issue.  I have updated my graphics card and have followed every suggestion by the ON1 staff but no luck. Let me know what the next steps will be.

    Rick

    0
  • Brian Lawson Community moderator

    The  next step is to upload your raw file and the .on1 sidecar file to a sharing site such as DropBox then posting the download link to it here.

    0
  • Rick Sammartino Community moderator

    Rick, I think Brian was just suggesting that you make the file available here for us to take a look at.

    Have you posted about this before in the group? I don't know the history. I would be interested to know if you can export a new unedited photo without it being black. If so, at what stage does it stop working. Are you exporting from Browse or Edit? Are there Layers? Layer masks? Any other details?

    0
  • Brian Lawson Community moderator

    Rick, you'll need to give public access to the ON1 Support folder. I don't have permissions to see its contents.

    0
  • Richard Wise

    According to Dropbox, there is no public access anymore. I shared the file with support@on1help.zendesk.com. Let me know if there is another email address I should use.

    Rick

    0
  • Brian Lawson Community moderator

    I’m at bdlcs@me.com

    0
  • Richard Wise

    Rick S - the problem does him to occur when I use masks in Effects and Local.  I  just tried a new approach, I duplicated the edited picture and then saved it. So far this technique seems to work. I hope Brian can see what the problem is without adding this step.

    0
  • Brian Lawson Community moderator

    Hi Rick, I just downloaded your files and I'll take a look at them now.

    0
  • Brian Lawson Community moderator

    Rick W, what export settings are you using? Can you post a screenshot of them?

    0
  • Brian Lawson Community moderator

    My first test of the Mt Rainer falls shot exported just fine. It was a straight export with all options turned off.

    0
  • Richard Wise

    Are using a MAC or Windows operating system. I use Windows and from the picture above it looks like you have an Apple computer.  One way to get around the problem is duplicating the edited picture so it doesn't have the masks. I have been able to export a JPEG using this method.

    0
  • Brian Lawson Community moderator

    Yes, I am on a Mac. Can you give me a screen shot of your export settings please? I'd like to try it again with the same settings you have. I suspect it has more to do with settings than the OS being used.

    0
  • Richard Wise

    0
  • Brian Lawson Community moderator

    I'm still not having any problems using your settings. Maybe Rick S can give it a try on his Windows system so we can see if the OS has anything to do with it.

    Was this edited in a previous version? There could be a problem with the .on1 file.

    The only other suggestion I have is to let support take a look at it.

    0
  • Rick Sammartino Community moderator

    If you want me to try it, then we have to start over with transferring files! I would recommend for now and for the future to use WeTransfer. It's easy to use. Just drag your files to it, select upload and copy the resulting link. Post the link here.

    https://wetransfer.com/

    Has anyone suggested going to Browse for the Export yet?

     

    0
  • Richard Wise

    Yes, and it still can't export the picture other than in black. I can send you the files that I sent Rick using WeTransfer but I need an email address

     

    0
  • Richard Wise

    I think one of my problems was that I was saving as ProRGB instead of SRGB. Now I'm not getting any black pictures when I export.  I'm still having problems when I use Layers or Masks and trying to save these pictures.

     

    0
  • Rick Sammartino Community moderator

    You sent me files??? How?

    The link should be posted here.  Maybe you meant Brian.

    0
  • Brian Lawson Community moderator

    I think he meant me about sending the files.

    0
  • Rick Sammartino Community moderator

    i figured that out eventually! :)

    0
  • Brian Lawson Community moderator

    LOL, great minds and all that… ;)

    0

Please sign in to leave a comment.